GRAFICA ESTE O ARTA, DECI GRAFICIANUL ESTE UN ARTIST?

iunie 29, 2020
poza-articol-graphic-designer-3
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ce este bine sa stii înainte sa apelezi la un GRAPHIC DESIGNER


Cand vine vorba de un grafician, intelegerea nevoilor si cerintelor clientului sunt primordiale.Dar ce se intampla cand clientul nu stie ce vrea si sunteti si la prima colaborare?

Pentru ca ideea ta sa corespunda cu solutiile vizuale create de grafician, este necesar sa iti faci “temele de acasa”. Este important sa vii pregatit cu un punct de vedere, pentru ca rezultatul final sa fie pe masura asteptarilor.

Cine este graficianul?

Este persoana de care ai nevoie cand doresti sa iti imbunatatesti imaginea firmei, sa te diferentiezi de concurenta, si nu numai. Benefic este sa apelezi la un grafician atunci cand iti deschizi o firma si ai nevoie de branding sau materiale publicitare pentru semnalizarea spatiului. Este persoana care va crea vizualul grafic si va materializa viziunea ta asupra promovarii bradu-lui, cat si stabilirea elementelor de identitate. Obiectul principal de lucru al graficianului: COMPUTER-ul si o cafea buna 🙂

Ce face un grafician?

Fie ca ai deja o firma si vrei sa implementezi o campanie de promovare, fie ca îti înfiintezi una si ai nevoie elemente de identificare, cum sunt logo-ul si marca, una dintre solutiile salvatoare este apelarea la un grafician.

Ce trebuie sa stii înainte sa mergi la el?

Pune cromatica la punct!
Fii sigur pe culorile si tipul de font pe care doresti sa le folosesti în crearea campaniei tale sau în crearea logo-ului. Coloristica ocupa un loc foarte important când vine vorba de identitatea vizuala. Nu uita sa dai share acestor idei si graficianului.

Vino cu un model!
Se întâmpla de multe ori sa alegem anumite caracteristici ale campaniei, inspirati fiind de ceea ce vedem în jurul nostru. Design-uri care ne-au impresionat atât de mult încât ne urmaresc 🙂 si vor sa fie puse în practica. Daca ai un astfel de model, fa-i o poza si vino cu ea la grafician. Cu siguranta îi vei usura munca, prin faptul ca va stii mai exact ce îti doresti si va stii de unde sa porneasca.

Vino cu masuratori!
Când stii dimensiunile, macar cu aproximatie, a obiectului (spatiului) pe care doresti sa îl personalizezi, nu ezita sa i le transmiti si graficianului. Astfel, lui îi va fi mult mai usor sa îsi faca o idee despre ce are de facut. De exemplu daca doresti o caseta luminoasa si ai poze cu locatia, cu atât mai bine. Graficianul va realiza o simulare grafica, prin care vei vedea exact cum va arata caseta, înainte de a începe productia efectiva a acesteia.

Ai rabdare! si roaga-te sa aiba si graficianul rabdare!
Daca ai îndoieli cu privire la ceea ce vrei, cu siguranta graficianul te va ajuta în acest sens oferindu-ti solutii. Daca vei sta pe capul lui spunându-i: “Un pic mai sus”, “Nu îmi place asa, un pic mai jos”, “Nu îmi place imaginea asta”, “Nu, clar nu îmi place”, cu siguranta nu va reactiona placut si nu va iesi nimic bun. Asadar, înarmeaza-te cu rabdare si fii sigur pe ceea ce vrei, iar daca nu esti sigur fii deschis în privinta solutiilor pe care si le va oferi graficianul!